четвер, 27 квітня 2017 р.

Носівка - Шатура - Данине - Лосинівка - Носівка або "...шо, знову Лосинівка? Таки да..."

Моя чергова невеличка розповідь... Цього разу про те, як ми "трохи" збилися з дороги... До речі, на останньому засіданні активу нашого велоклубу було прийнято рішення публікувати карти маршруту подорожі для популяризації велотуризму.
Спочатку похід планувався, як невелика "кільцева" подорож з елементами "offroad'а", ми збиралися із села Данина зробити марш-кидок по жорсткому бездоріжжю до Червоних Партизан, але десь щось пішло не так :) Далі, як все це відбувалося...
28.08.2016 я та Максим Андрійович наважилися на легкий велопохід, основна мета подивитися на старовинну дерев'яну церкву Архангела Михаіла, збудовану у 1885 році у селі Шатура Ніжинського району. До Шатури дісталися без проблем. Незрозумілості почалися під час виїзду із села Данина. Ніяк не могли знайти виїзд на дорогу до Червоних Партизан через село Криниця позначений на топографічній "генштабівській" карті (як потім з'ясувалося – його просто не було). Смартфон з "картами" та GPS залишився вдома. Черговий виїзд із села був прийнятий за "напевно це він"... Після 10 км шляху, побачивши знайому з минулого походу вежу GSM-оператора, зрозуміли, що це не Партизани :) ...що, знову Лосинівка? Таки так... Згадавши "незлим тихим словом" топографів і купивши по літровій пляшці негазованого "Живчика" (було дуже спекотно і закінчувалася питна вода) розпочали шлях додому. Що б трохи веселіше поїхали з Лосинівки на Шатуру по полях. Ще раз зупинилися біля церкви Архангела Михайла і вже знайомою дорогою повернулися до Носівки. Далі фото із походу.

Маршрут подорожі.

Відрадне.

Закінчився Носівський -
почався Ніжинський район.

Поля.

Невеличке озерце.

Шатура. Церква Архангела Михаіла.

Шатура. Церква Архангела Михаіла.

Данина. Пам'ятник воїнам-визволителям.

Данина.

Данина. Троїцька церква.

Данина.

5 коментарів:

  1. Дві помилки в пості.
    1. Село Данина(ну тоді було Данине), але ніяк не Данино
    2. Фото. "Данино. Школа"
    То аж ніяк не данинська школа

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та й назва пам'ятника невірна. Це пам'ятник невідомому солдату

      Видалити
    2. фото підписані, так як пояснили місцеві жителі)

      Видалити
    3. на момент подорожі, а це був серпень, село російською мовою мало назву Данино, лише постановою ВРУ від 07.09.2016 № 1496-VIIIО селу повернули назву Данина.

      Видалити
    4. повна назва пам'ятника з охоронним номером 1125 "Могила радянського воїна, який загинув при звільненні села у вересні 1943р."

      Видалити