понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Носівка - Бобровиця - Свидовець - Бобровиця - Носівка або "Похід за Святою Водою"

Розпочну з опису подорожей 2016 року, потім можливо додам більш давні...
Після необхідних тренувань на початку велосезону, перша більш-менш цікава подорож була здійснена 19 червня у село Свидовець Бобровицького району, а саме до джерела Св. Миколая. Учасники походу: я та мій постійний компаньйон Максим Андрійович.
З місцевих легенд: ""За переказами, ще за прадідівських часів, косарі знайшли в цьому місці ікону великомучениці Параскеви П'ятниці, яку принесли до сільської церкви. Коли наступного разу люди пішли до церкви, ікони там уже не було - її знову виявили в полі. Кілька разів ікону відносили до храму, а потім знову знаходили її в полі, і коли вкотре вирішили віднести ікону до церкви, з-під землі раптом вирвався струмінь води - забило джерело. на цьому місці була побудована дерев'яна каплиця на честь святителя Миколи Чудотворця, в якій помістили чудотворну ікону святої мучениці Параскеви П'ятниці. Завдячуючи святій за допомогу, люди стали прикрашати ікону вінками."
Похід пройшов чудово. Спокійно лягли за спинами 90 км дороги... Стан доріг, як завжди, бажав кращого, хоча були й ділянки добре відремонтованої дороги (наприклад, від Бобровиці до повороту на село Травкіне). Натомість усе компенсувалося найкрасивішими українськими пейзажами.
Далі більш детально про поїздку: виїхали з Носівки близько 8 ранку, проїхали села Підгайне та Кобижча, перший привал зробили на позначці 25 км, минули Бобровицю та близько 11 години повернули до джерела Святого Миколая, набрали води з криниці, провели фотосесію, пообідали. Незабаром вирушили назад, по дорозі сфотографували краєвиди біля села Травкине, меморіал воїнам загиблим під час визволення Бобровиці, ставок на річці Бистриця (де зафільмували велику білу чаплю), річку Бурчак у селі Кобижча. Далі фотозвіт...

Дорога Носівка - Бобровиця.

Ще зелені поля.

Перша зупинка.
На фото Максим Андрійович.

А це я.

Приїхали до джерела.

Джерело.

Мальовані ікони.

Купіль.

Набрали святої водиці.

Джерело розташоване посеред боліт.

Скуштували води.

І додому.

Біля села Травкіне.

Макі.

Красиво...

Перше сіно.

Поворот на Травкіне.

Меморіал загиблим воїнам.

Майже європейська дорога.

Став на річці Бистриця (Бобровиця).

Велика біла цапля.

Річка Бистриця.

Повертаємось додому, річка Бурчак.

Річка Бурчак (Кобижча).

Немає коментарів:

Дописати коментар